Soul: Põhja-Korea peab aina ägedamat kübersõda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Totalitaarse Põhja-Korea küberrünnakud oma lõunanaabri vastu on viimase kuu jooksul kahekordistunud, teatas Lõuna-Korea luureagentuur täna.

Riiklik luureteenistus esitas oma raporti parlamendikomisjonile suletud uste taga, sõnas seadusandja Joo Ho-young. Põhja-Korea on üritanud edutult tungida raudteevõrgustiku ja finantsinstitutsioonide süsteemidesse, lausus Joo.

Samuti süüdistatakse riiki 40 ametniku nutitelefonidesse häkkimises ja sealt telefoninumbrite ja tekstisõnumite varastamises. Põhja-Korea on varasemaid süüdistusi küberrünnakute kohta eitanud.

Korea poolsaarel on pinged haripunktis seoses Pyongyangi hiljutiste tuuma- ja raketikatsetuste ning esmaspäeval alanud Lõuna-Korea ja USA iga-aastaste ühisõppustega.

Soul on varem süüdistanud Põhja-Korea häkkereid paljudes küberrünnakutes sõjalistele institutsioonidele, pankadele, valitsusagentuuridele, telejaamadele, meediaväljaannetele ja ka tuumajaamale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles