Video: naised filmisid salaja elu ISISe pealinnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISISe võitlejad Raqqas.
ISISe võitlejad Raqqas. Foto: Reuters/ScanPix

Kaks terrorirühmitise Islamiriik (ISIS) «pealinnas» Raqqas elavat süürlannat võtsid ette eluohtliku avantüüri ning filmisid salaja igapäevaelu hirmust rõhutud linnas.

Üleni kaetuna ja nägu looritatud käivad nad nii poes kui sõidavad taksoga, taustaks hüljatud muljega linn, milles kõnnivad vaid mõned relvastatud mehed. Kõik on õhurünnakute tõttu lahkunud – välisvõitlejad on võtnud süürlaste isikukaardid ning nendega Türgisse põgenenud.

Moonutatud häältega naised kõnelevad linnas valitsevast julmusest. «Nad tapsid ta kuulidega, rüvetasid surnukeha, lõikasid sel pea maha, panid selle pulga otsa ja ringteele kõigile vaatamiseks,» räägib üks naine, kuidas ta sattus tunnistajaks hukkamisele, mida ta ei suutnud lõpuni jälgida. «Või nad panevad laiba tänavale ja sunnivad sellest autodega üle sõitma, kuni sellest pole enam midagi alles.»

Vaata videost, kuidas linnas on isegi sukkpükste pakenditelt naiste katmata näod välja lõigatud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles