Eelmise aasta algusest saadik on Kreekasse sisenenud üle miljoni migrandi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid eile Kreeka-Makedoonia piiril.
Migrandid eile Kreeka-Makedoonia piiril. Foto: SCANPIX

Kreekasse on alates 2015. aasta jaanuarist sisenenud üle miljoni migrandi ja põgeniku, teatas ÜRO põgenikeagentuur (UNHCR) eile.

«Alates 2015. aasta algusest on Kreekasse jõudnud üle miljoni inimese, peamiselt põgenikud Süüriast, Iraagist ja Afganistanist,» teatas UNHCR avalduses.

Selle aasta algusest saadik on pagulasameti teatel Türgist Kreekasse saabunud üle 143 000 inimese.

Üle miljoni migrandi saabumine 15 kuu jooksul on pakiline meeldetuletus vajadusest senisest koordineerituma lähenemise järele sisserände ohjamiseks ning sõja ja tagakiusamise eest põgenevate inimeste kaitsmiseks, teatas UNHCR.

Põgenikeagentuuri teatel moodustavad ohtlikule merereisile Kreeka suunas minejatest umbes 60 protsenti naised ja lapsed. Eelmise aasta juunis oli naiste ja laste osakaal meritsi Kreekasse jõuda üritanutest 30 protsenti.

Tänavu on ohtlikul teekonnal üle Vahemere Euroopasse hukkunud või kadunuks jäänud 448 inimest, mullu jättis Vahemerd ületades elu 3771 inimest, teatas UNHCR.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles