Lapsetapmises kahtlustatav: mu tütar lämbus hotdogi kätte

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikides esitati mõrvasüüdistus oma 17-kuuse tütre pealuu purustamises mehele, kes leidis uurijatele vabanduse: laps olevat hoopis hotdog`i õgides ära lämbunud.

Pennsylvania osariigis elavat 32-aastast Garey Foley Jr. nimelist meest süüdistatakse oma lapse tapmises mehele kuuluvas haagiselamus, mis olevat prokuratuuri väitel täidetud «rämpsu ja lutikatega».

Ameeriklane helistas möödunud kuul kiirabisse ja teatas, et lapsega on midagi lahti: ta oli söötnud oma tütrele natuke hotdogi ja  pannud ta mähkmete vahetamiseks põrandale. Laps hakanud aga lämbuma.

Lahkamine tuvastas lapsel hiljem pealuumurru. Foley oli tol hetkel elamus ainuke täiskasvanu. Lapse ohtu seadmise eest sai süüdistuse ka ema, 27-aastane Heather Surget. Paar elas haagiselamus kokku koos nelja lapsega, lisaks prügiuputusele polnud elamises ka vett ega soojustust.

«See on järjekordne näide inimestest, kellele pole absoluutselt mingit vastutustunnet ega võimekust kanda hoolt arvukate laste eest – ohustades nende heaolu ning praegusel juhul ka elu,» lausus prokurör John Morganelli.

Võimude sõnul on märke ka ühe lapse väärkasutamisest. Ülejäänud lapsed – 4-aastane, 3-aastane ja kahekuune – viidi sotsiaaltöötajate hoole alla. Foley viibib vahi all ilma võimaluseta kautsjoniks, Surgeti puhul on summaks 100 000 dollarit (ligi 89 000 eurot). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles