Ungari hakkab põgenikelaagreid sulgema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikelaager Lõuna-Ungaris.
Põgenikelaager Lõuna-Ungaris. Foto: AP/Scanpix

Ungari kaalub alaliste põgenikelaagrite sulgemist, ütlesid ametnikud täna, andes sellega tunnistust valitsuse migratsioonivastasest positsioonist olukorras, kus Euroopa Liit püüab Türgiga rändekriisi peatamise teedes kokku leppida.

«Valitsus andis siseminister Sándor Pintérile volitused sulgeda Ungari vastuvõtukeskused ja nüüd on tema ülesanne kaaluda, kas neid on tulevikus veel vaja,» ütles peaminister Viktor Orbán avalduses.

Ungaris on praegu kuus laagri, milles on inimõigusorganisatsiooni Ungari Helsingi komitee andmetel umbes 1600 migranti.

Need inimesed on võimalik paigutada ajutiselt kahte valvatavasse keskusesse Austria piiri lähedal, teatas valitsus. Eelmise aasta jooksul jõudis läbi Ungari rännata umbes 400 000 migranti ja põgenikku, enne kui Orbáni parempoolne valitsus sügisel riigi lõunapiirile okastraataia püstitas.

Vastu võeti ka seadused, mis võimaldavad ebaseaduslikke sisenejaid ja piiritara lõhkujaid karistada. Süüdistus on esitatud juba umbes 2200 inimesele, neist enamikku on karistatud väljasaatmisega.

Ungari on üks Euroopa Liidu liikmesriikidest, kes ei taha varjupaigataotlejate kvoodipõhisest ümberpaigutamisest kuuldagi ja lubab korraldada ses küsimuses referendumi.

Parandatud kell 14.25. 400 000 migranti rändas läbi Ungari, mitte Ukraina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles