Kreml: Krimmi silla ehitamise arutelu on läbi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Satelliitfoto Kertši väinast.
Satelliitfoto Kertši väinast. Foto: Wikipedia

Üle Kertši väina Krimmi viiva silla aspektide arutelu on ammu läbi, kõik selle rajamise rahvusvahelist õigust puudutavad küsimused on samuti läbi töötatud, ütles Venemaa presidendi pressisekretär Dmitri Peskov.

«Igasugune arutelu on ammu läbi ja praegu ei käi mitte ainult ettevalmistus, vaid ka silla ehitamine,» ütles ta ajakirjanikele kommentaariks Krimmi juhi Sergei Aksjonovi avaldusele, et mõistlikum oleks kaevata väina alla tunnel, sest silla puhul võivad tekkida probleemid rahvusvahelise õigusega.

Rääkides silla ehitamisel rahvusvahelise õigusega seonduvatest probleemidest, ütles Peskov: «Loomulikult arvestati kõikide rahvusvahelise õiguse aspektidega jne, otsuse tegemisel peeti neid kõiki silmas.»

Eelnevalt trükkis ajaleht Kommersant ära Aksjonovi sõnad, et Kiievi nõusolekuta ei saa Kertši silda ehitada. Tema sõnutsi on Aasovi meri rahvusvaheliste lepingute kohaselt üldkasutatav laevasõiduala ning et Venemaa-Ukraina merepiir ei ole veel paigas, tuleb silla ehitus Kiieviga kooskõlastada, see aga vaevalt et nõustub.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles