WHO: ebolaepideemia on lõppenud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) kuulutas eile Lääne-Aafrikas ebolaepideemia lõppenuks, väljendades kindlust, et järelejäänud üksikjuhtumeid on võimalik kontrolli alla saada.

«Ebolapuhang Lääne-Aafrikas ei kujuta endast enam rahvusvaheliste avaliku tervise alast ohtu,» ütles WHO peadirektor Margaret Chan ajakirjanikele, lõpetades ametlikult 2014. aasta augustis väljakuulutatud hädaolukorra.

Ajaloo ulatuslikem ebolaviiruse puhang sai alguse 2013. aasta detsembris Guinea lõunaosast. Epideemia kõrghetkel levis ebolaviirus muu hulgas Guinea, Libeeria ja Sierra Leone pealinnas ning haiglates registreeriti iga nädal sadu nakatumisjuhtumeid.

Olukord oli rängim Libeerias, kus viirus nõudis 4800 inimelu. Kogu epideemia jooksul nakatus ametlikel andmeil ebolaviirusesse pea 29 000 inimest ja suri 11 315, kuid enamike ekspertide hinnangul on ohvreid oluliselt rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles