Moskva: NATO tahab sõjaliste vahejuhtumite ennetamise mehhanismi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A NATO flag flies at the Alliance headquarters in Brussels during a NATO ambassadors meeting.
A NATO flag flies at the Alliance headquarters in Brussels during a NATO ambassadors meeting. Foto: Reuters

NATO peab hädavajalikuks kiiresti leppida Venemaaga kokku sõjaliste mere- ja õhuvahejuhtumite ennetusmehhanismis, sidumata seda selgete geograafiliste paikadega, näiteks Süüriaga, ütles välisministeeriumi ametnik täna.

«NATO peasekretär ja mitu liikmesriiki, sealhulgas USA on tõdenud juba ammu sõjaliste mere- ja õhuvahejuhtumite ennetusmehhanismi vajadust. Sidumata seda mingi selge geograafilise alaga. Peetakse silmas märgatavalt laiemat ala kui näiteks Süüria ja selle lähikond,» ütles Vene välisametkonna desarmeerimisküsimuste osakonna direktor Mihhail Uljanov Interfaxile.

Muuhulgas on NATO-l tihti etteheiteid Venemaale Baltimaade õhuruumis ja mitte ainult seal, «kuid nad ei ole suutnud soovitavat konkretiseerida ega ole midagi kindlat välja pakkunud,» ütles diplomaat.

Äsja teatas USA president Barack Obama, et NATO konsulteerib Venemaaga pingelõdvenduse ja eskalatsiooni vältimise üle, kuid ei süüvinud üksikasjadesse.

Seejuures räägitakse juba ammu Venemaa-NATO nõukogu kokkukutsumisest saadikute tasemel, kuigi tähtaega ei ole veel välja kuulutatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles