Küsitlus: venemaalased peavad kõige pakilisemaks majandusprobleeme

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: SCANPIX

Venemaalased peavad riigi jaoks kõige pakilisemaks probleemiks majandusolukorda, ütlesid Venemaa avaliku arvamuse uurimise keskuse sotsioloogid küsitlustulemuste kohta, vahendab BNS.

Majandusolukorda pidas kõige pakilisemaks probleemiks 22 protsenti vastanutest. Teisel kohal olid väikesed palgad ja madal elatustase (12 protsendi hinnangul) ning töötus (11 protsenti vastanutest).

Sotsiaalpoliitika pärast muretseb kaheksa protsenti küsitletutest. Sama paljud (kaheksa protsenti) mainisid rubla kursi langust.

Seitse protsenti küsitletutest peavad pakiliseks küsimuseks tervishoiusüsteemi olukorda. Kuus protsenti vastanuist teadvustavad välispoliitiliste ning korruptsiooni ja bürokraatia küsimuste tähtsust.

Hinnakasvu ja inflatsiooni peab riigi jaoks pakiliseks mureks vaid viis protsenti küsitletustest. Viis protsenti tunneb muret ka rahu ja haridussüsteemi pärast.

Põllumajanduse olukord ja väikesed pensionid teevad muret kolmele protsendile ning vaid kaks protsenti mainis kõrgeid kommunaalkulusid ja sisepoliitilisi küsimusi.

19.-20. märtsini küsitleti 1600 inimest 46 Venemaa piirkonna 130 asulas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles