Video: India lapspruut puhkes laulatuse ajal nutma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Indiast jõudis avalikkus ette video, mis demonstreerib alaealistele pealesunnitud massilaulatust, mille üks osaline – viieaastane tüdruk – hakkab nutma.

Väikest kostümeeritud tüdrukut sunnitakse osalema pulmarongkäigus, sellal kui tal voolavad pisarad. Samal ajal hoiab ta käest kinni oma «abikaasal» – 11-aastasel poisil. Paarike oli vaid üks osaline Põhja-Indias Rajasthani osariigis peetud massilaulatusel. Piirkond on alaealiste abielude poolest Indias esirinnas.

Väidetavalt toimus tseremoonia Chttorgarhi linnas. Traditsiooni vastu sõdiva ühenduse Saarthi asutaja Kriti Bharti ütles, et kohalikud hoiavad vanast kombest iga hinna eest kinni. «Teadmatus lapsabielude tagajärgedest, traditsioonilised tavad, augud seadusandluses ning seaduste kehv rakendamine – need on peamised põhjused lapsabielude taga,» selgitas Bharti.

Vähemalt kolm «pulmas» osalenud inimest on kinni peetud, nende hulgas ka tüdruku isa ning rituaali läbi viinud preester. Indias aastal 2006 vastu võetud seaduse järgi on keelatud abielluda noorematel kui 18 aastat vanadel tüdrukutel ning 21 aastat vanadel poistel, ent sellele vaatamata on praktika riigis levinud.

Unicefi statistika põhjal pärineb ligi kolmandik terve maailma lapspruutidest Indiast ja umbes pooled riigi naistest on läinud mehele enne 18 eluaasta täitumist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles