Venemaa rakendaks Rootsi liitumisel NATO-ga vastumeetmeid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov ei täpsustanud vastumeetmete olemust, vaid märkis, et need jäävad Venemaa sõjajõudude otsustada.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov ei täpsustanud vastumeetmete olemust, vaid märkis, et need jäävad Venemaa sõjajõudude otsustada. Foto: Iliya Pitalev/RIA Novosti

Venemaa rakendaks Rootsi liitumisel NATO-ga sõjalisi vastumeetmeid, ütles ajalehele Dagens Nyheter neljapäeval antud usutluses välisminister Sergei Lavrov.

"On üks asi, kui põhjas asuvad neutraalsed naaberriigid ja hoopis teine asi, kui on naabrid, kes kuuluvad Põhja-Atlandi liitu," ütles välisminister.

Lavrov ei täpsustanud vastumeetmete olemust, kuid märkis, et need jäävad Venemaa sõjajõudude otsustada.

Välisministri sõnul ei arva Moskva, et Rootsi NATO-ga liitumine tooks kaasa rünnaku Venemaa vastu, kuid olukord regioonis kahtlemata muutuks.

"Kuna Rootsi sõjaline infrastruktuur oleks allutatud NATO ülemjuhatuse kontrollile, siis rakendaksime loomulikult vajalikke sõjalistehnilisi meetmeid meie põhjapiiridel, sest teisel pool asuks nüüd sõjalis-poliitiline liit, mis peab Venemaad ohuks," seletas Lavrov.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles