Saudi minister pole rahul naiste osalusega tööturul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabia tööminister Mufarrej Al-Haqbani.
Saudi Araabia tööminister Mufarrej Al-Haqbani. Foto: Reuters/ScanPix

Saudi Araabia tööminister väljendas täna rahulolematust naiste kõrge töötusemääraga kuningriigis.

Saudi Araabia naiste töötus kasvas eelmisel aastal 34 protsendini. Riigi keskmine töötus langes samas 11,5 protsendi peale, selgus Jadwa investeerimisfirma hiljuti avaldatud raportist.

«Üritasime viimase nelja aasta jooksul suurendada naiste osalust tööturul,» sõnas minister Mufarrej Al-Haqbani, kes pole enda sõnul tulemustega «absoluutselt rahul».

Kuningriigi eelmisel nädalal avaldatud kava Vision 2030 näeb ette naftatööstusele tugineva majanduse mitmekesistamist ning naistööjõu osakaalu suurendamist.

Saudi Araabias ei tohi naised autot juhtida, mis tähendab, et nad sõltuvad pikemate vahemaade läbimisel paljuski oma meessoost sugulastest. Tööministri sõnul ei mängi see naiste osaluse kasvatamises tööturul rolli.

Töökeskkond ei ole naistele veel soodus, kuid see paraneb, lubas minister.

Sealhulgas kasvatatakse naiste osalust tööstussektoris. «Üritame neile pakkuda head töökeskkonda ja odavamaid vahendeid,» sõnas minister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles