Kanada kardab Alberta põlenguala kahekordistumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alberta tulekahju
Alberta tulekahju Foto: SCANPIX

Kanada ametnikud kardavad, et Alberta provintsi tulekahjuala võib täna õhtuks kahekordistuda, ning jätkavad elanike evakueerimist.

Naftaliivade piirkonna keskusest Fort McMurrayst on ära toodud üle 80 000 inimese. Tules on hävinud 1600 elumaja ja muud hoonet.

Jätkub inimeste evakueerimine Fort McMurrayst põhja jäävatest naftatööliste laagritest. Politsei ja sõjaväe juhtimisel lahkuvad ohtlikuks muutunud piirkonnast autokolonnid, kuid inimesi evakueeritakse ka õhutsi.

Eile õhtuks oli evakueeritud ligikaudu 13 000 inimest, täna tuuakse ära veel 4000.

Tulekahju ja sellest tingitud naftatööliste evakueerimine annab tõsise hoobi Kanada naftatootmisele, mis on ülemaailmse hinnalanguse tõttu niigi raskes olukorras.

Alberta provintsivalitsus on kuulutanud välja eriolukorra. Eilse seisuga oli tulekahju levinud 101 000 hektarile. Ükski inimene ei ole seni viga saanud.

Provintsi metsatulekahjude ennetamise ameti juhataja Chad Morrison ütles, et suure tõenäosusega võib põlengute pindala täna õhtuks kahekordistuda.

Tema hinnangul levib tuli kirde poole metsasematele aladele ja eemaldub Fort McMurrayst. Täna on oodata väga kuiva ja palavat ilma, õhusooja kuni 27 kraadi, ning tugevat tuult, ütles Morrison.

Ta tõdes, et tuletõrjujad ei suuda seda põlengut mis tahes jõududega kustutada, vaja on vihma.

Ilmateate järgi võib pühapäeval 40-protsendise tõenäosusega vihma tulla, ilm peaks homme ja esmaspäeval ka jahenema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles