Trump: Vabariikliku Partei ühtsus pole "tavapärases tähenduses" vajalik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jake Parrish / REUTERS

USA Vabariikliku Partei ühtsuses oleks midagi head, kuid pole "tavapärases tähenduses" vajalik, lausus erakonna presidendikandidaadiks pürgiv Donald Trump.

Aina rohkem vabariiklaste parteiladvikust koondub Trumpi vastu. Nende seas on erakonna presidendikandidaat 2012. aastal Mitt Romney ning kaks vabariiklasest ekspresidenti George W. Bush ja George H.W. Bush.

"Kas see peab olema ühtne?" küsis Trump viitega Vabariiklikule Parteile.

"Olen ehk väga erinev kõikidest teistest, kes kunagi sellesse ametisse pürgib. Mina isiklikult seda ei arva," lausus Trump telekanali ABC saatele "This Week", millest osa avaldati enne saate eetrisse laskmist pühapäeval.

"Arvan, et oleks parem, kui see (erakond) oleks ühtne. Arvan, et selles oleks midagi head. Kuid minu hinnangul ei pea see olema ühtne tavapärases tähenduses".

Trumpi sõnul ootab ta, et presidendivalimistel koonduvad tema taha isegi mõned demokraatidest valijad. "Saan Demokraatliku Partei ridadest miljonite inimeste toetuse," lausus ta.

"Toon Bernie (Sandersi) inimesed valimiskastide juurde, sest ma meeldin neile kaubandusküsimustes," lausus Trump, viidates demokraatide kandidaadile, kelle võimalused seljatada erakonna eelvalimiste favoriit Hillary Clintonit on kadumas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles