Clinton: Trump pole presidendiameti pidamiseks kvalifitseeritud (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

USA vabariiklaste arvatav presidendikandidaat Donald Trump on oht Ühendriikide demokraatiale ega pole presidendiameti täitmiseks kvalifitseeritud, ütles USA demokraatide presidendikandidaadiks pürgiv Hillary Clinton neljapäeval.

"Donald Trumpist tulenev oht on dramaatiline meie riigile, meie demokraatiale ja meie majandusele," lausus Clinton.

"Tean kui raske see töö on ning tean, et vajame selles stabiilsust, tugevust ja arukust," lisas ta. "Jõudsin lõppjärelduseni, et ta pole Ühendriikide presidendiks olemiseks kvalifitseeritud."

Avaldus on muudatus Clintoni kampaanias, sest seni keeldus ta otsesõnu vastamast küsimusele, kas Trumpil on vajalikud oskused presidendi ametikohustuste täitmiseks. Clinton ütles 3. mail telekanalile MSNBC, et Trump "pole andnud mingit vihjet sellest, et mõistab" selle tööga "kaasas käivat kaalu".

Clinton tõi välja Trumpi hiljutise kriitika USA liitlase Suurbritannia tippametnike suunal. Clinton sarjas ka Trumpi valmidust kohtuda Põhja-Korea erakliku liidri Kim Jong-uniga ning arvamust, et NATO on "iganenud" ja tuumarelvadega riikide arvu võiks laiendada.

Taolised seisukohad on "ohtlikud", lausus Clinton. Trumpi ärevusttekitavad avalduses alates kampaania algusest on märk murettekitavast "mustrist".

"Arvan, et kui vaatate läbi tema mitmed vastutustundetud, hooletud ja ohtlikud avaldused, siis (jõuate järelduseni, et) tegemist pole kellegagi, kes ütleb asju neid kohapeal välja mõeldes."

Trumpi võõristavad avaldused islamiusuliste suunal raskendab Washingtoni koostööd äärmusluse vastu võitlevate Lähis-Ida riikidega, lisas Clinton. "Oleme näinud, kuidas Donald Trumpi sisuliselt kasutatakse vahendina nende inimeste värbamiseks, kes liituvad terroristide võitlusega."

"Kui kandideerid Ühendriikide presidendiks, siis kogu maailm kuulab ja jälgib."

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles