Donald Trump: USAs koheldakse illegaale paremini kui sõjaveterane

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpi arvates koheldakse USAs illegaalseid sisserändajaid paremini kui oma riigi eest võidelnud sõjaveterane.

Trump lisas Washingtonis peetud kõnes, et sellisele suhtumisele tuleb lõpp teha, edastab BBC.

Nii kohalolnud kui meedia täheldasid, et Trump ei põhjendanud oma seisukohta.

Möödunud aastal tekistas Trump skandaali sellega, et kritiseeris senaator John McCaini, kes oli Vietnami sõja ajal sõjavangis.

«McCaini peetakse sõjakangelaseks, kuna ta oli Vietnami sõja ajal sõjavangis. Eelistan neid, kes vangi ei langenud,» teatas Trump siis.

Kuna Trump ise ei ole kunagi sõjaväes teeninud ega sõjaväega seotud olnud, kahjustas see sõnavõtt ta mainet. Ta asus oma mainet kiiresti parandama sellega, et hakkas sõjaveterane oma esinemistel kiitma ja heategevuskorjandusi läbi viima.

Ta kõige värksem esinemine sel teemal oli eile ja see oli pühendatud sõjavangidele ja neile, kes on jäänud sõjategevuses kadunuks.  Hoolimata varsemast kriitikast, võeti Trump nüüd soojalt vastu.  

«Mis mulle Trumpi juures meeldib, on see, et at on üks meie seast. Ta ei ole poliitik, ta on inimene,» teatas sündmusel osalenud 52-aastane Louis Naymik reporteritele.

Trumpi jaoks on 7. juuni tähtis, kuna siis toimuvad eelvalmised Californias. Samas aga puuduvad tal rivaalid ning ta on kokku saanud vajaliku arvu valijameeste hääli, et saad lõplik vabariiklaste nominatsioon.

Presidendivalimiste võitmiseks peab üks kandidaat koguma 270 häält valijameeste kogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles