Vabaühendus: Süürias Idlibis hukkus Vene õhulöökides 23 tsiviilisikut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene sõjalennukid ründasid täna varahommikul pühasõdalaste kontrollitud Süüria Idlibi linna, hukkus 23 tsiviilisikut, teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Enne koitu korraldatud rünnakutes sai viga kümneid tsiviilisikuid, teatas vabaühendus. Interfaxi andmeil oli vigastatuid vähemalt 150. Õhulöögid toimusid ühe haigla ja pargi lähistel ning keskuse andmeil oli rünnakuid vähemalt kümme.

Linna kontrollivad 2015. aastast terrorivõrgustiku Al-Qaeda Süüria haru Al-Nusra Rinne ja selle liitlased. Süüria režiim ja mässulised leppisid Venemaa ja USA vahendusel kokku relvarahus, mis jõustus 27. veebruaril. Lepe Al-Nusra Rinnet ei hõlma.

«Kõnealused õhulöögid olid intensiivseimad, mis on pärast relvarahu sõlmimist Idlibis aset leidnud,» lausus keskuse juht Rami Abdel Rahman. «Kuigi relvarahu Idlibit ei hõlma, siis on see seni olnud võrdlemisi rahulik ja õhurünnakuid toimub harva.»

Vene duuma kaitsekomisjoni juht Vladimir Komojedov teatas laupäeval, et Moskva kaalub Süürias ühepoolsete sammude astumist Al-Nusra Rinde vastu, sest USA on seni keeldunud Venemaaga nende vastu ühiselt tegutsemast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles