Taani plaanib karistada «vihapalvusi» pidavaid molemivaimulikke

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moslemid palvetamas
Moslemid palvetamas Foto: SCANPIX

Taani valitsusel on plaanis hakata karistama nii oma riigis elavaid kui väljapoolt sissetulevaid moslemivaimulikke, kes peavad «vihapalvusi» ja kutsuvad üles vägivallale.  

Seaduseelnõu on valmimas ja Taani parlament peaks seda hakkama arutama lähiajal, edastab Yle.

Kui sellest eelnõust saab kehtiv seadus, siis saab Taani takistada riiki tulemast neil moslmeivaimulikel, keda peetakse potentsiaalseks ohuks.  

Taanis lahvatas moslemivaimuilike ümber skandaal varakevadel, kui ilmus dokumentaalfilm, milles on näha salaja filmitud imaame, kes kutsuvad üles «pühale sõjale» ning laste ja naiste peksmisele. 

Mošeedesse paigutatud salakaamerad paljastasid, kuidas imaamid kutsusid üles lapsi iga üleastumise eest peksma ning naistel  tuleks alluda oma mehe vägivallale, ka vägistamisele. Abielu rikkunud naised tuleks kividega surnuks loopida ja teiste uskude esindajate vastu rünnakuid korraldada. 

Euroopa riikidest Ühendkuniningriigis kehtib seadus, mis keelab riiki lubamast isikuid, kes võivad tegutseda kehtivate seaduste, nõuete, reeglite ja arusaamade vastu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles