Ülemraada juht välistas otsekõnelused Donetski ja Luganskiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andri Parubi.
Andri Parubi. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ukraina ülemraada esimees Andri Parubi sõnas, et on põhimõtteliselt vastu Kiievi läbirääkimistele Donbassi isehakanud rahvavabariikidega.

Ajakirjanike palvele kommenteerida raadasaadik Nadia Savtšenko ettepanekut alustada Donbassi sissivabariikide esindajatega läbirääkimisi pantvangide vabastamiseks, lausus Parubi: 

«Mingit Donetski rahvavabariiki ega Luganski rahvavabariiki ei ole olemas, olemas on vaid praegu meie riigis tegutsevad terroriorganisatsioonid ja need tegutsevad Vene agressori juhtimisel. Need organisatsioonid on Ukraina seadustega süüdi mõistetud, tunnistatud terroristideks ja arvan, et me ei saa nende inimestega mingisuguseid läbirääkimisi pidada,» ütles raadaesimees.

«Peame töötame välja mehhanismid, et koristada Vene väed Ukraina aladelt, sundida neid ära viima Venemaalt tulnud relvastatud sissid. Arvan, et kui me sulgeme piiri, kui Ukraina alal ei ole enam Vene väge, suudame riigis olevate terrorirühmadega kiiresti ja tõhusalt hakkama saada. See on parim viis  suhtlemiseks inimestega, kes süütasid selle sõja,» väitis Parubi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles