Allikas: Obama kiitis heaks USA suurema sõjalise rolli Talibani vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestijad põletamas Ameerika lippu Pakistani provintsis, kus USA viib läbi droonirünnakuid Talibani vastu.
Protestijad põletamas Ameerika lippu Pakistani provintsis, kus USA viib läbi droonirünnakuid Talibani vastu. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama kiitis heaks Ühendriikide sõdurite lahingureeglite laiendamise võitluses Talibaniga Afganistanis, ütles valitsusametnik täna.

«USA väed kavatsed senisest proaktiivsemalt toetada Afganistani tavavägesid,» ütles anonüümsust palunud USA kõrge valitsusametnik AFP-le.

Ühendriigid kavatsevad anda Afganistani rahvusarmeele (ANA) suuremat õhutoetust ja saata Afganistani vägesid lahinguväljal, sõnas ta.

USA on jätkanud Afganistanis õhurünnakuid terrorivõrgustiku Al-Qaeda ja sunniitliku äärmusrühmituse ISIS vastu, kuid õhulöögid islamiliikumise Taliban vastu peatati suures osas 2014. aasta lõpul, mis USA juhtud koalitsiooni lahingutegevus läbi sai.

Washingtonis mõistetakse üha paremini vajadust suurendada sõjalist abi Afganistani vägedele, kes on võitluses Talibani vastu jäänud hätta eriti riigi lõunaosas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles