Briti poliitiku tapjal on neonatslikud sümpaatiad (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jo Cox.
Jo Cox. Foto: SIPA/Scanpix

Briti parlamendisaadiku Jo Coxi kahtlusalune tapja oli Ameerika Ühendriikides tegutseva neonatside rühmituse pühendunud toetaja, teatas täna vabaühendus.

Briti meedias ründajaks nimetatud Thomas Mair'il (52) on «valgenahaliset rahvuslusega pikk ajalugu», teatas kodanikuõiguste eest võitlev vabaühendus Southern Poverty Law Centre.

«Southern Poverty Law Centeri hangitud ülestähenduste kohaselt oli Mair aastakümneid Rahvusliku Alliansi (NA)  – mis oli kunagi USA peamine neonatside organisatsioon –  pühendunud toetaja,» teatas ühendus oma veebilehel.

Briti meedia tsiteeris Mairi naabrit, kelle sõnul oli mees «üksiklane».

Opositsioonilise Tööpartei parlamendisaadik Cox (41) tapeti eile Yorkshire'i krahvkonnas Birstalli külas raamatukogu juures, kus ta sageli valijatega kohtus.

Politseinikud pidasid kinni 52-aastase mehe. Võimude teatel nad rünnakuga seoses kedagi teist taga ei otsi.

Mõrv langeb ajale, mil Suurbritannia valmistub nädala pärast peetavaks referendumiks Euroopa Liidu liikmelisuse üle. Cox oli Suurbritannia EL-i jäämise toetaja.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles