USA lennukikandjad alustasid õppusi Filipiini merel (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Kaks USA lennukikandjat alustas õppusi Filipiini merel, teatasid kaitseametnikud täna.

Washingtoni liitlane Manila tunnetab Pekingi kasvavat survet naabruses Lõuna-Hiina merel, kus mõlemal riigil on territoriaalpretensioone.

USA Vaikse ookeani väejuhatuse teatel alustasid eile maailma suurimate sõjalaevade hulka kuuluvad USS John C. Stennis ja USS Ronald Reagan veel ja õhus läbiviidavate õppustega.

Operatsioonid tähistavad Ühendriikide jätkuvat kohalolu Aasia ja Vaikse ookeani piirkonnas, mille meredel Hiina vaidlusalustesse vetesse tehissaari ehitades oma jõudu demonstreerima on hakanud.

«Mitte ükski teine laevastik ei suuda koondada nii suurt lahingjõudu ühele merele. See on tõepoolest muljetavaldav,» ütles laevastikurühma komandör USA kontradmiral Marcus Hitchcock.

USA kaitseminister Ashton Carter külastas aprillis lennukikandjat Stennis ja sõitis sellega lähedalt mööda vaidlusalusest alast, kuhu Hiina on hakanud sõjalisi rajatisi võimaldavaid tehissaari ehitama.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles