Farage: EL-i liikmesuse pooldajad saavad referendumil napi võidu

, BNS-i välisuudiste toimetajaetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti Iseseisvuspartei (UKIP) liider Nigel Farage.
Briti Iseseisvuspartei (UKIP) liider Nigel Farage. Foto: SCANPIX

Euroskeptilise Ühendkuningriigi Iseseisvuspartei (UKIP) liider Nigel Farage ütles intervjuus telekanalile Sky News, et ilmselt võidavad neljapäevase referendumi Euroopa Liidu liikmeks jäämise pooldajad.

"See referendumikampaania on olnud erakordne, osavõtt tundub olevat ebaharilikult suur ning tundub, et liikmeks jäämise pooldajad võidavad," ütles Farage telekanalile antud intervjuus. Ta lisas samas, et UKIP ega tema ei kao kuhugi ning partei "kasvab tulevikus vaid üha suuremaks".

Neljapäeval YouGovi läbi viidud viimane referendumi arvamusküsitlus näitas samuti, et referendumi võidavad napilt ühenduse liikmeks jäämise pooldajad. Seda toetas 52 protsenti agentuuri küsitlusele vastanutest, 48 protsenti vastanutest pooldas EL-ist lahkumist. Lävepakuküsitlusi referendumil ei korraldata.

Suurbritannias lõppes Eesti aja järgi keskööl vastu reedet hääletamine referendumil Ühendkuningriigi liikmesuse üle Euroopa Liidus, edastas Briti rahvusringhääling BBC. Hääletamine algas kell 9 hommikul Eesti aja järgi. Esialgsed tulemused hakkavad laekuma reede varahommikul.

Referendumile oli registreeritud 46,5 miljonit valijat. Referendumil küsiti: "Kas Ühendkuningriik peab jääma Euroopa Liidu liikmeks või lahkuma Euroopa Liidust?"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles