Europarlamendi president: EL on referendumi tulemuseks valmistunud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Schulz.
Martin Schulz. Foto: ERIC VIDAL/REUTERS/Scanpix

Euroopa Parlamendi president Martin Schulz ütles erakorralisel pressikonverentsil Ühendkuningriigi otsust Euroopa Liidust lahkuda kommenteerides, et liit on end selliseks tulemuseks hästi ette valmistanud, ent tunneb siiski kurbust.

Schulz ütles briifingul, et EL on end referendumi tulemuseks hästi ette valmistanud, ent kahetseb siiski tehtud otsust. Euroopa Parlamendi president rõhutas aga, et tunnustab valijate otsust, edastas Briti rahvusringhääling BBC.

Ta lisas, et nüüd on meil selgus, et Ühendkuningriik läheb edasi oma rada. Schulz viitas, et see, kuidas Ühendkuningriigis referendumikampaaniat korraldati, pole hea mudel ülejäänud Euroopa Liidu riikidele.

Saksa televisioonile antud intervjuus ütles Schulz, et David Cameroni õlul seisab nüüd tõsine vastutus. «Nüüd tuleb meil Suurbritanniaga tõsiseid läbirääkimisi pidada. Käsitleme seda kui kolmandat riiki,» ütles europarlamendi president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles