USA võtab vastu 10 000 põgenikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria põgenik Dania Californias, Sacramentos oma kortermaja ees.
Süüria põgenik Dania Californias, Sacramentos oma kortermaja ees. Foto: MAX WHITTAKER/REUTERS/Scanpix

USA on hoogustamas põgenike vastuvõtuprotsessi ning võib toime tulla administratsiooni seatud eesmärgiga asustada 1. oktoobriks ümber 10 000 Süüria põgenikku, ütles kõrge ametnik eile kongressile.

Viidates Süüria brutaalse kodusõja tagajärjel vallandunud humanitaarkriisile, kutsus president Barack Obama üles järsult suurendama 2016. rahandusaastal Ühendriikidesse asustatavate süürlaste hulka.

Kuid bürokraatia, terrorihirm, mure ebapiisava turvakontrolli pärast ja kongressi katsed põgenikevoolu piirata olid protsessi presidendi eesmärkidega võrreldes märgatavalt aeglasemaks muutnud.

Sisejulgeolekuminister Jeh Johnson kinnitas, et Washington julgeolekukontrolli lisanud seal kus vajalik ja esialgsed takistused ületanud.

Ühendriigid on Süüria põgenike osas just ületanud 5000 põgeniku piiri, ütles ta senati õiguskomiteele.

Ta ütles, et veel 5000-6000 on saanud tingimisi heakskiidu Ühendriikidesse asumiseks ja peavad läbima veel täiendava julgeolekukontrolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles