Süüria valitsusväed peavad Aleppost põhjas lahinguid

BNS
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Süüria valitsusväed pidasid täna Aleppost põhjas mässulistega ägedaid lahinguid, et lõigata ära opositsiooni viimane ühendustee linnaga, ütlesid vaatlejad.

Lahingud puhkesid ööl vastu tänast Aleppo põhjaservas Mallah' piirkonnas, teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

President Bashar al-Assadi režiimi väed on püüdnud juba üle kahe aasta tulutult Mallah't vallutada, sest selle äärde jääb Castello maantee - viimane maantee, mis ühendab mässulisi nende kätte jäänud Aleppo linnaosadega.

«Režiimiväed tungisid edasi, kuid Castello maantee on ikka veel lahti,» ütles keskuse juht Rami Abdel Rahman. «Kui nad kogu Mallah' kontrolli alla saavad, on neil võimalik opositsioonile kuuluvad Aleppo linnaosad sisse piirata.»

Valitsusele lähedane päevaleht Al-Watan teatas täna ühele välikomandörile viidates, et valitsusväed on Mallah' vallutanud, aga ei ole veel Castello maanteed ära lõiganud.

«Armeel on jäänud veel kaks kilomeetrit, et lõigata ära mässuliste ühendus idapoolsete linnaosade ja välismaalima vahel,» kirjutas leht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles