Turtšõnov: sanktsioonid on ainus viis peatada Moskva militariseerumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina lipp.
Ukraina lipp. Foto: SCANPIX

Sanktsioonid on ainus mehhanism, mis suudab peatada Venemaa militariseerumise, ütles Ukraina julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretär Oleksandr Turtšõnov täna.

Julgeoleku- ja kaitsenõukogu pressiteenistus edastas, et tänasel kohtumisel Norra välisministri Børge Brendega Kiievis arutati Ida-Ukrainas kujunenud olukorda, Venemaa püüdeid seda teravdada ja alustada Donbassis uut pealetungi, Ukraina julgeolekuvaldkonna reformimise väljavaateid ning Norra toetust sellele, samuti riikidevahelise koostöö küsimusi.

«Me oleme tänulikud Norra valitsusele Ukraina järjekindla toetamise eest,» ütles Turtšõnov, lisades, et «praegu on tähtis mitte lubada Venemaa-vastaste sanktsioonide tühistamist, sest see on ainus rahumeelne mehhanism, mis suudab peatada Venemaa edasise militariseerumise,» sõnas Turtšõnov.

Ta rõhutas, et Vene president Vladimir Putin kujundab ohtlikku totalitaarset valitsusviisi ja seetõttu ei ole tema jaoks Venemaa majanduskasv sedavõrd tähtis kui sõjalised võidud, mis võib olla veel üks Ida-Ukraina olukorra teravnemise põhjus.

Arutati ka relvaabi andmist Ukrainale. Selle taustal märkis Brende, et NATO tippkohtumisel Poolas kavatsetakse sellele küsimusele osutada suurt tähelepanu. «Me jääme teie partneriteks ja toetame Ukrainat ja selle rahvast edaspidigi tema teel Euroopasse,» rõhutas Norra välisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles