Briti valitsus lükkas tagasi petitsiooni teiseks EL-i referendumiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Briti valitsus lükkas täna ametlikult tagasi neli miljonit allkirja kogunud petitsiooni, milles taotletakse uue referendumi korraldamist Euroopa Liidust lahkumise üle.

«Meie, allakirjutanud, kutsume Meie Majesteedi valitsust üles kehtestama reeglit, mille järgi korraldatakse uus referendum, kui jäämise või lahkumise poolt on toetus vähem kui 60 protsenti ning hääletusosalus alla 75 protsendi,» seisis petitsioonis.

23. juunil hääletas 52 protsenti (17,4 miljonit) brittidest EL-ist lahkumise poolt.

Kui Briti parlamendi koduleheküljel kogub petitsioon üle 100 000 allkirja, siis esitab petitsioonikomisjon selle parlamenti arutelule.

Valitsuse sõnul ei sätestatud EL-i referendumi seaduse vastuvõtmisel aga hääletusosaluse alampiiri.

«Peaminister ning valitsus on väljendanud selgelt, et sellist hääletust korraldatakse kord põlvkonna jooksul ning peaministri sõnul tuleb hääletustulemust austada,» teatas valitsus avalduses.

«Me peame nüüd alustama EL-ist lahkumise protsessi ning valitsus on pühendunud sellele, et (lahkumis)läbirääkimistel tagatakse Briti rahva jaoks parim tulemus,» lisati avalduses.

Täna toimub Londonis Buckinghami palee kõrval asuvas pargis Brexiti vastane meeleavaldus, millest võtab esialgsetel andmetel osa 2000 kuni 6000 inimest.

Suurbritannias 3. juulil toimunud Brexiti vastasel meeleavaldusel osales korraldajate sõnul üle 40 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles