Norra haridustöötajatele õpetatakse reageerimist koolitulistamise korral

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra kroonprints Haakon külastamas oma endist kooli.
Norra kroonprints Haakon külastamas oma endist kooli. Foto: SCANPIX

Norras asuva Stavangeri linna õpetajatele korraldatakse koolitus, mis õpetab käitumist koolitulistamise puhul. 

Koolitused algavad pärast suvevaheaja lõppu ja seal osalevad kõik Stavangeri linna õpetajad. Koolitus koosneb teoreetilisest osast ja harjutustest, mis aitavad õpetajatel võimaliku koolitulistamise puhul õigesti käituda.

Nylundi kooli direktor Frøydis Anthonses lausus: «kirjutamine ja lugemine on olulised, aga elude päästmine veelgi tähtsam. Mina toetan seda ettevõtmist ja jään koolitust ootama.»

Valdava enamus õpetajatest on üksmeelselt nõus, et tegu on vajaliku ettevõtmisega. Pärast koolituse lõppu korraldatakse õppeasutusele ka praktiline häire, kus tuleb hüpoteetiline situatsioon läbi mängida.

Sarnased õppused on väga levinud Ameerika Ühendriikides, kus koolitulistamised on sagedased. Norra ohvriterohkeim massitulistamine leidis aset aastal 2011, mil Anders Behring Breivik tappis 77 inimest, kellest valdav enamus olid alaealised. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles