USA võtab sel rahandusaastal vastu 10 000 Süüria põgenikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Välisminister John Kerry teatas eile, et USA võtab sel rahandusaastal vastu 10 000 Süüria põgenikku nagu president Barack Obama lubas.

Mõned aktivistid on kritiseerinud Washingtoni, et see tegutseb Süüria konflikti eest põgenejate vastuvõtmisel liiga aeglaselt. Obama vastased aga hoiatavad, et Süüriast saabujate hulgas võib olla terroriste.

Kerry kinnitas, et USA on võtmas vastu 10 000 haavatavat põgenikku, kes on valitud ÜRO põgenikelaagritest ning kelle tausta on kontrollinud USA julgeoleku- ja luureteenistused.

«See on kuuekordne kasv võrreldes sellega, mida tegime aasta tagasi,» ütles Kerry, viidates USA rahandusaastale, mis algab 1. oktoobrist ja lõpeb 30. septembril.

Kerry sõnul võib ta uhkusega öelda, et USA on suurim erakorralise abi andja, kuid tunnistab samas, et teha on veel palju.

USA välisminister suundub reedel Moskvasse, kus ta kohtub president Vladimir Putiniga ning kutsub Venemaad tegema enamat Süürias viis aastat kestnud konflikti lõpetamisele kaasa aitamises.

Süüria konflikt on Kerry sõnul maailma suurim humanitaarkriis pärast Teist maailmasõda. Riigist on põgenenud üle 4,8 miljoni inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles