Hodorkovskit võib oodata uus kohtuprotsess

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Hodorkovski
Mihhail Hodorkovski Foto: SCANPIX

Venemaa kunagist rikkaimat inimest Mihhail Hodorkovskit, kes eelmise aasta lõpus uuesti vangi mõisteti, võib oodata ka kolmas kohtuprotsess tegevuse eest naftafirma Jukos juhina, teatasid täna prokurörid.

Hodorkovski on vahi all olnud alates 2003. aastast, kaks aastat hiljem mõisteti ta süüdi maksupettuses. Mullu detsembris mõisteti ta koos äripartner Platon Lebedeviga süüdi ka riisumises ja rahapesus ning ta ei pääse vanglast enne 2017. aastat.

Viimase kohtuasja prokurörid Valeri Lahtin ja Gultšehra Ibragimova ütlesid täna avaldatud intervjuus päevalehele Komsomolskaja Pravda, et Hodorkovskil ja Lebedevil oli 18 kaasosalist, keda võimud endiselt taga otsivad.

«Kui nende jälitamisel avastatakse uusi kuriteofakte, on uurimisorganid kohustatud esitama uued süüdistused ja juhtumi kohtu ette tooma,» ütlesid nad AFP teatel.

Lahtin ja Ibragimova nimetasid PR-taktikaks Hodorkovski toetajate väiteid, et Vene riik ahistab endist ärimeest üksnes sellepärast, et ta söandas rahastada Vladimir Putini vastaseid.

«Tegemist on varastega, kes röövisid riigilt ja aktsionäridelt miljardeid dollareid. Nad peavad olema ja jäävadki vanglasse,» lisasid Lahtin ja Ibragimova.

Hodorkovski advokaadid nimetasid tema ja Lebedevi vastu esitatud süüdistusi absurdseteks, sest neid süüdistati teise kohtuprotsessi ajal raha varastamises, mille väärtus oli võrdne kogu Jukose toodanguga ajavahemikus 1998-2003.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles