Grupivägistamise ohvrit vägistati arvatavasti uuesti samade meeste poolt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naisorganisatsioonide liikmed protesteerimas kasvavate vägistamisjuhtumite ning naistevastase vägivalla vastu Indias Rohtaki linnas.
Naisorganisatsioonide liikmed protesteerimas kasvavate vägistamisjuhtumite ning naistevastase vägivalla vastu Indias Rohtaki linnas. Foto: Mustafa Quraishi/AP

Eelmisel nädalal leiti väikeses Põhja-India linnas tee kõrvalt põõsastest 20-aastane neiu. Tegu oli tudengiga, keda vägistati ning siis jäeti teepervele surema.

Järgnevatel päevadel selgus šokeeriv tõsiasi, et tema ründajad võisid olla viis meest, kes olid teda ka kolm aastat tagasi vägistanud, kuid said tookord kautsjoni vastu vabadusse.  Väidetavalt vägistati neiut uuesti, kuna ta oli kohtus enda ründajate vastu vankumatult võidelnud, kirjutab The Washington Post.

Indias ületavad koletud vägistamisjuhtumid uudisekünnise võrdlemisi harva ning probleem jääb erilise tähelepanuta, kui ohver kuulub madalamasse klassi.

Seekordne ohver, kelle nime ei mainita, kuulus Daliti kasti, mis on India ühiskonnas «puutumatute» kast. Kuigi kastidesse jagamine on India põhiseadusega keelatud, on tava siiski laialt levinud, seda eriti väiksemates linnades ja külades.

Viis meest, keda tüdruku pere vägistamises süüdistab kuuluvad kõrgematesse klassidesse. Kohaliku meedia poolt koostatud intervjuudest tüdruku perekonnaga selgub, et kaks viiest kahtlusalusest arreteeriti 2013. aastal seoses esimese vägistamisega, kuid lasti kautsjoni vastu vabaks.

Pereliikmed ütlesid, et eelmise nädala rünnak oli kättemaks selle eest, et tüdruk esimest juhtumit kohtuväliselt ei lahendanud.

Süüdistatavad pakkusid perekonnale umbes  75 000 dollarit, mis on India kohta võrdlemisi suur summa, kus aasta keskmine sissetulek on 1500 dollari ümber. Perekond aga keeldus pakkumisest korduvalt.

«Me alustasime juhtumit, et arreteerida kolm ülejäänud meest ja uuesti arreteerida kaks kautsjoni vastu vabastatud meest,» ütles ohvri vend Hindustan Timesile.

«Me saime kahtlusalustelt koguaeg ähvardusi, et jõuaksime kohtuvälisele kokkuleppele, kuid me jäime endale kindlaks. Seepärast rünnati minu õde uuesti.»

Rohtaki linn, kus juhtum aset leidis, asub Delhi lähistel, mis on piirkond tuntud oma šovinistliku suhtumise ja patriarhaalsete eelarvamuste tõttu.  Sealsed, suuresti meestest koosnevad külanõukogud, õigustavad isegi vägistamise ohvrite häbistamist.

Ohvri perekond ütles eelmisel nädalal, et ründajat röövisid tüdruku ülikoolist, uinutasid ta ja vägistasid teda autos.

Ohvriga tehti haiglas ka intervjuu ning ta suutis vaevu rääkida. Ta suutis reporteritele vaid öelda, et kaotas vägistamise ajal teadvuse.

Tema ema ütles, et perekond kolis Rohtaki pärast esimest vägistamisjuhtumit, et pakkuda perekonnale turvalisust ning paremaid võimalusi hariduse omandamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles