Komojedov: Türgi peaks NATOst välja astuma (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene riigiduuma kaitsekomitee esimehe Vladimir Komojedov
Vene riigiduuma kaitsekomitee esimehe Vladimir Komojedov Foto: Sputnik/Scanpix

Vene riigiduuma kaitsekomitee esimehe Vladimir Komojedovi sõnul peaks Türgi ise NATOst lahkuma.

«(Türgi president Recep Tayyip) Erdoğan ei peaks ootama, kuni ta NATOst välja visatakse, ta peaks ise ukse kinni lööma,» ütles Komojedov Interfaxile.

«Euroopa Liit ja USA on korduvalt hoiatanud Türgi presidenti, et tema riik visatakse NATOst välja, kui ta opositsiooni mahasurumist ei lõpeta,» sõnas Komojedov.

«Kui ta võtab seda koori kuulda, siis ta jätab kasutamata ajaloolise võimaluse oma riigi positsioonide konsolideerimiseks Lähis-Idas,» seletas riigiduuma kaitsekomitee juht.

«Mees, kes mõistab, et keegi tahab teda tappa, peab muutuma sisemiselt, ta peab muutuma kullist rahutuviks. On arvamus, et Türgi tahab saada Lähis-Idas liidriks ning Erdoğan unistab saada sultaniks. Kuid need, kes seda ütlevad, unustavad, et liider võib olla nii sissetungija, agressor, lurjus ja rahuvalvaja,» lisas ta.

«NATO ainult õhutab konflikti, jätkates oma sõjalise kohaloleku suurendamist,» väitis Komojedov.

«Lugege 20. sajandi ajalugu, vaadake sõjajärgset Euroopat: Nõukogude Liit oli nii meisterlik oma relvajõudude kasutamises, et Euroopas ei olnud globaalseid ega piirkondlikke konflikte ligi 50 aastat. NATO paneb täna aga kõikjale ma rahuarmastavad väikesed mehikesed, kes mitte ainult ei suuda ära hoida konflikte, vaid vastupidi, ka õhutavad neid. Seal, kus on NATO, on võitlus ja konflikt,» väitis Komojedov.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles