Iraan teatas terroristide nurjunud katsest siseneda riiki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani Revolutsioonikaardi sõdurid
Iraani Revolutsioonikaardi sõdurid Foto: AY-COLLECTION/SIPA/AY-COLLECTION/SIPA

Iraani väed nurjasid «terroristide» katse siseneda riiki Türgist, teatas riiklik uudisteagentuur IRNA reedel.

Iraani Revolutsioonikaart (IRGC) teatas eile salaja üle Türgi piiri riiki siseneda proovinud «terroristlikust grupist».

Üks kahtlusalune tapeti ning üks võeti vahi alla. Kaks pagesid tagasi Türki, sõnas Türgiga piirneva Lääne-Aserbaidžaani provintsi vägede komandör Alireza Madani.

Arvatavad terroristid avastati Salmase linna lähistel ning neilt konfiskeeriti kaks sõjaväeautomaati.

«IRGC andmeil oli nelja terroristi näol tegemist Türgis elavate revolutsioonivastaste elementidega. Nad tahtsid korraldada Iraanis terroritegevust, kuid nende plaanid nurjati,» sõnas Madani.

Iraani Lääne-Aserbaidžaani provints asub Türgi peamiselt kurdidega asustatud Vani provintsi piiril, kus toimuvad sagedased kokkupõrked Türgi vägede ning Kurdistani Tööpartei (PKK) vahel.

Alates relvarahu katkemisest mullu juulis on PKK korraldanud Türgi julgeolekujõudude vastu rünnakuid peaaegu igapäevaselt.

Iraani väed on pidanud lahinguid ka Iraanis asuva Kurdistani Vaba Elu Partei (PJAK) võitlejatega, millel on tihedad sidemed PKK-ga.

Iraani lääneosa valdavalt kurdidega asustatud Kermanshah' provintsis sai juulis rünnakus Iraani parlamendiliikme vastu surma tema autojuht, seadusandja ise ja kohalik ametnik said haavata. Rünnakus süüdistatakse PJAK-i võitlejaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles