Berliin: Saksa tulistaja meelitas Facebookis inimesi McDonaldsisse (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonald's Münchenis.
McDonald's Münchenis. Foto: Roman BABIRAD/SIPA/Roman BABIRAD/SIPA

Müncheni tulistaja, 18-aastane Saksa-Iraani topeltkodakondsusega David Ali Sonboly, häkkis ilmselt Facebooki kontosse ja kasutas seda inimeste meelitamiseks McDonaldsi restorani, mille juures ta tulistamist alustas, ütles Saksa siseminister laupäeval.

Sonboly kasutas ilmselt häkitud kontot, et kutsuda (ohvreid) restorani, pakkudes neile spetsiaalseid allahindlusi, lausus siseminister Thomas de Maizière.

Mõned meie leiud viitavad sellele, et ründaja häkkis tüdruku kontosse ja kasutas seda inimeste kutsumiseks restorani kell 16ks, sõnas ta.

«Ma annan teile väikse raha eest kõike, mida te tahate,» seisis Saksa meedia teatel kutses.

Müncheni politseiuurija Robert Heimberger ütls varem, et Sonboly kutsus häkitud kontolt inimesi ka ostukeskusesse, lubades neile midagi kinkida.

Sonboly alustas tulistamist Müncheni ostukeskuse Olympia lähedal asuva McDonaldsi restorani juures, sisenes seejärel ostukeskusesse, kus lasi maha üheksa ja haavas 16 inimest. Hiljem tappis Sonboly ka enda. Tema surnukeha leiti kilomeetri kauguselt veretöö paigast.

Saksa võimude teatel puuduvad Sonbolyl sidemed islamiäärmuslastega, ent tulistamisel oli ilmne seos viie aasta eest Norras 77 inimest tapnud paremäärmusliku massimõrvari Anders Behring Breivikuga.

Prokuratuuri teatel oli Münchenis sündinud ja kasvanud Sonboly viibinud psühhiaatriahaiglas ja kannatas tõenäoliselt mingit tüüpi depressiooni käes.

De Maizière'i sõnul on tõenäoline, et Sonboly langes teiste omavanuste kiusamise ohvriks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles