Trump: USA liitlased NATOs peavad jagama kaitsekulutusi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump rõhutas pühapäeval, et ta kavatseb sundida NATO liikmeid jagama kaitsekulutuste koormat, mida Ühendriigid on aastakümneid kandnud.

«Meil on NATOs riike, mis kasutavad meid ära. Minuga, ma usun, nad hakkavad maksma,» ütles Trump, kes varem hoiatas, et liitlaste abistamine sõltub sellest, «kas nad on täitnud oma kohustusi meie ees».

«Nii, riiki tungitakse sisse. Nad ei ole maksnud. Igaüks ütleb «oh, kuid meil on leping».»

«See ei ole 40 aastat tagasi. See ei ole 50 aastat tagasi. See ei ole 30 aastat tagasi. Me oleme praegu teistmoodi riik.»

«Meil on riike, mis ei maksa ja see läheb NATOst kaugemale, kuna me hoolitseme Jaapani eest. Me hoolitseme Saksamaa ja Lõuna-Korea ja Saudi Araabia eest ja me kaotame kõiges,» sõnas Trump.

«Me ei saa enam olla rumal riik,» lisas ta.

Trump ütles veel, et suhtub Eestisse hoopis teisiti kui neisse riikidesse, kes oma sõjalisele kaitsele vähemalt kahte protsenti  sisemajanduse kogutoodangust ei kuluta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles