Mehhiko lõunaosas tapeti veel üks linnapea

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
San Juan Chamula linnapea Domingo Lopez Gonzalezi mõrvapaik.
San Juan Chamula linnapea Domingo Lopez Gonzalezi mõrvapaik. Foto: MOYSES ZUNIGA/AFP

Mehhiko lõunaosas asuvas Guerrero osariigis tapeti Pungabarato linnapea Ambrosio Soto ja tema autojuht, teatasid pühapäeval võimuesindajad.

"Mõlemad tapeti külateel korraldatud varitsusrünnakus," ütles kohaliku omavalitsuse ametnik.

Soto oli korduvalt palunud föderaalvõimudelt abi seoses saadud ähvardustega.

Mehhiko lõunaosas lasti laupäeval rahvakogunemisel maha ka San Juan Chamula linnapea Domingo Lopez Gonzalez ja veel neli inimest. Tulistamises sai haavata 12 inimest.

San Juan Chamula elanikud olid viimastel päevadel protesteerinud kuritegevuse vohamise vastu linnalähedase maantee sulgemisega.

Prokuratuur vahistas reedel 11 inimest, keda kahtlustatakse seotuses kurjategijate jõuguga, mis tegeleb muu hulgas ebaseadusliku metsaraide ja väljapressimistega.

Mehhiko lääneosas asuvas Arteaga linnas lasti päev varem maha abielupaar ja nende kolm last. Tegemist on juba viienda sellise tapmisega viimase kahe nädala jooksul. Relvastatud isikud tungisid teisipäeval riigi lõunaosas asuvas Puerto Escondidos ühe perekonna koju ja tapsid selle kaheksa liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles