Soomes pussitas asüülitaotleja mitut inimest (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi migrandid Soomes vastuvõtukeskuses.
Iraagi migrandid Soomes vastuvõtukeskuses. Foto: SCANPIX

Soomes Kotka linnas Laajakoski vastuvõtukeskuses pussitas iraaklasest asüülitaotleja eile õhtul kahte asüülitaotlejat ning ähvardas veel ühte.

Intsident leidis aset Punase Risti hallatavas keskuses, kus 20ndates eluaastates mees haavas kahte ning hoidis nuga veel ühe inimese kõril. Politsei kasutas mehe peatamiseks elektrišokirelva. Ühegi kannatanu vigastused pole eluohtlikud.

«Ta oli olnud rahutu ja agressiivne, mistõttu ei tulnud see üllatusena,» ütles Punase Risti esindaja Arja Vainio, kelle sõnul oli ründajaks 1989. aastal sündinud vaimsete probleemidega mees.

«Osal [asüülikeskuse] asukatest on tõsine trauma ja nad kannatavad erinevate psühholoogiliste probleemide küüsis,» lisas Vainio. «Tavatute ja ebaharilike tingimuste tõttu pole üllatus, kui sellised teemad pinnale kerkivad, nagu juhtus seoses selle olukorraga.»

Vainio tõi ühe probleemina välja, et psühholoogiliste probleemide korral ei saa abivajajad alati abi.

Politsei sõnul pole rünnaku motiiv selge, kuid juhtunut uuritakse tapmiskatsena.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles