Itaalia kaalub sundveganitest vanemate vangistamist (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Uus seadus võib tuua kaasa nende vanemate vangistamise, kes panevad lapsed sunddieedile, mille hulka loetakse ka veganlust, vahendab The Local.

Ettepaneku lapsi piiravatele dieetidele suunavate vanemate karistamiseks tegi Elvira Savino, kes on Silvio Berlusconi partei liige. Savino kirjeldas laste sunddieeti kui ideoloogilist liialdust, mida võidakse hakata karistama aasta või kahe pikkuse vangistusega, kui laps on alla kolme aasta vana.

Kui laps on sunddieedi tõttu haigestunud, pani Savino ette kahe aasta ja nelja kuu kuni nelja aasta pikkuse vangistusmäära, lapse surmaga lõppenud juhtumeid võidakse hakata karistama aga kuni kuue aasta pikkuse vangistusega.

Seadus hakkaks kehtima kõikidele tervisliku ja tasakaalustatud kasvuks vajalike ainete puudulikele dieetidele.

Savino sõnas, et seadusettepaneku mõte on stigmatiseerida ohtlikke söömisharjumuste pealesundimist lastele. Ta lisas, et tegu ei ole rünnakuga veganluse vastu, mis võib olla tervislik elustiil. «Probleem tekib siis, kui sellesse on kaasatud lapsed,» lisas ta.

Veganidieet ei ole lastele iseenesest kahjulik, aga kui seda piisavalt läbi ei mõelda, võib see kaasa tuua alatoitumuse ja puudujäägid vajalike toitainete osas. Itaalias on olnud palju juhtumeid, kus väga väiksed lapsed on viidud vale dieedi tõttu haiglaravile.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles