Trump viivitab tuludeklaratsiooni avaldamisega (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: AP/Scanpix

USA demokraatide presidendikandidaat Hillary Clinton avaldas eile 2015. aasta tuludeklaratsiooni andmed, heites vastaskandidaadile Donald Trumpile ette sellega viivitamist.

Clintoni ja tema ekspresidendist abikaasa Billi sissetulekud olid 2015. aastal 10,6 miljonit dollarit, selgub kampaaniasaidile üles pandud dokumendist. Tulumaksu tasusid nad 3,6 miljonit dollarit.

Clitnonid on oma karjääri jooksul avaldanud alates 1977. aastast kõik tuluaruanded. Demokraadid osutavad sellele kui tõendile võimupaari tegevuse läbipaistvusest.

Ka Clinoni asepresidendikandidaat Tim Kaine tegi eile avalikuks oma viimase kümne aasta tuludeklaratsioonide andmed.

«Donald Trump varjab end otsitud vabaduste taha ja taganeb varasematest lubadustest tuludeklaratsioon avalikustada,» ütles Clintoni kampaania kommunikatsioonijuht Jennifer Palmieri vabariiklaste presidendikandidaadile etteheiteid tehes. «Mida ta varjata üritab?»

Trump ei ole oma tuluaruandeid seni avalikkuse ette toonud põhjendusega, et viimaste aastate deklaratsioone parajasti kontrollitakse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles