Prantsusmaa valmistub rünnakute hirmus palverändurite saabumiseks (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Prantsuse julgeolekuametnikud on tõstnud valvsust tuhandete katoliikliklaste iga-aastase Lourdes`i palverännakule kogunemise eel, kartes võimalikke terrorirünnakuid.

Igal aastal asuvad kümned tuhanded katoliiklased teele Püreneede jalamil asuvasse eraklasse, kus 15. augustil toimub taevaminemispüha tähistamine.

Sel aastal on palveränd varjutatud katoliku preestri tapmisest 26. juulil ning terroritegudest Nice`is Bastille`i päeval. Julgeolekujõud on nüüd mures rahvakogunemise turvalisuse üle.

Võimud on ennustanud seekordsel palverännul madalat osavõtjate arvu, kuna Prantsusmaa külastatavus on järsult langenud. Samas ei ole täheldatud üritusest massilist äraütlemist ning korraldajate sõnul on märgata viimasel minutil isegi liitujate tõusu.

Palverännule oodatakse ligikaudu 25 000 inimest, eriti suured grupid peaks tulema Itaaliast ja Belgiast, aga osalemisest on teatanud ka 200-liikmeline Ida-Õigeusu kiriku delegatsioon.

Paljud palverändurid on öelnud, et ei lase end hirmutada. «Me ei kavatse elamisest loobuda,» sõnas 66-aasta vanune külastaja.

«Tähtis on näidata, et elu läheb edasi,» nõustub üks korraldajatest Matthieu Guignard. «Me ei peaks hülgama oma usku ja oma eluviisi seetõttu, et mõned fanaatikud üritavad siin hirmu külvata,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles