Veel üks Prantsuse kuurort keelab burkiinide kandmise (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Villeneuve-Loubet` kuurort Prantsuse Riviera rannikul teatas täna burkiinide keelustamisest oma randades.

Linnapea sõnul tegi ta vastava otsuse sanitaarkaalutlustel. «Minuni jõudis informatsioon, et ühes meie rannas oli paarike, kus naine käis täisriietes ujumas,» lausus linnapea Lionnel Luca. «Minu arvates on see hügieenipõhjustel vastuvõetamatu ja ei ole üldiselt tervitatav.»

Cannes`i linnapea sõnul keelustasid nemad burkiini kandmise austusest hea tava ja sekularismi vastu, mis on Prantsuse riigi üks alustaladest.

Burkiinide kandmise keeld on põhjustanud mitmes rassismivastases ja inimõigusorganisatsioonis tõsist pahameelt, tuues kaasa lubadused asi kohtusse anda.

Marsille`i linnas jättis sel nädalal veepark ära eraürituse burkiinisid kandvatele naistele, peale seda, kui idee põrkus avalikkuse hukkamõistule. Burkiinikeeld on riigi moslemipopulatsiooni jaoks peale hiljutisi rünnakuid suhteid veelgi pingestanud.

Villeneuve-Loubet` linnapea ei nõustunud väidetega, et burkiinikeeld on diskrimineeriv, sõnades, et selle eesmärk on vältida rikkumisi rünnakute sihtmärgiks olnud regiooni avalikus korras.

Islamstlik riietus on Prantsusmaal tuliste vaidluste teemaks. Tervet nägu kattev burka on avalikes kohtades keelatud, kuid religioossete sümbolite ja riietuse kandmisele keeldu ei ole.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles