Seksuaalses ahistamises süüdistatud Soome suursaadik kutsuti Stockholmist tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome suursaadik Rootsis Jarmo Viinanen (paremal).
Soome suursaadik Rootsis Jarmo Viinanen (paremal). Foto: Markku Ulander/Lehtikuva/Scanpix

Soome suursaadikut Rootsis kahtlustatakse nii saatkonna töötajate kui külaliste seksuaalses ahistamises, sellest tingituna kutsus Soome välisministeerium saadiku tagasi, vahendab Yle.

Soome välisministri Timo Soini sõnul olid Stockholmis Soomet esindanud Jarmo Viinaneni väljavaated ametikohal jätkata põhimõtteliselt nullilähedased, seetõttu on talle määratud uued ametikohustused.

Yle ajakirjanikuga telefoni teel rääkinud Viinanen ütles, et tema hinnangul ei olnud ministeeriumi raportis kirjas midagi sellist, mis andnuks põhjust tema suursaadiku kohalt vallandamiseks.

«Teates on vaid öeldud, et minu väljavaated antud positsioonil jätkamiseks on sedavõrd vähenenud, et vajalik on minu kiireloomuline tagasikutsumine Stockholmist. Seal pole kirjas mingeid täpsustavaid detaile, mille põhjal seda otsustati või millised sammud konkreetselt selleni viisid.»

Hetkel viibib Viinanen korralisel puhkusel.

Möödunud nädalal teatas välisministeerium, et on lõpetanud antud küsimuses sisejuurdluse, mis algatati pärast saatkonna töötajate pöördumist ministeeriumi personaliosakonna poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles