Kopenhaagenis tulistati kolme inimest, käimas on politseioperatsioon

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani politsei
Taani politsei Foto: SCANPIX

Taani pealinnas Kopenhaagenis Christiania linnaosas tulistati kolme inimest, kellest kaks on politseinikud, juhtunuga seoses on käimas politseioperatsioon.

Soome ja Rootsi allikate andmetel sai üks politseinikest vigastada jalga ja teine pähe, tsiviilisiku vigastus on reiel.

Kopenhaageni politsei sai Christiania vabalinna väljakutse eile õhtul, kui seal kuuldi laske. Politsei pöördus Twitteris kodanike poole palvega jääda politseioperatsiooni tõttu siseruumidesse, kuna nad otsivad tulistajat.

Kopenhaageni politsei teatel on pähe tulistatud politseiniku seisund raske, teise politseiniku vigastus on kergem. Tsiviilisik ei ole Taani kodakondsusega ja tal ei ole Taanis sugulasi. Politsei teates täpsustati, et nimetatud tsiviilisik ei tulistanud politseinikke ega saanud politsei käest haavata.

Kopenhaageni politsei teatel on neile tulistaja isik teada, ta on ka varem kuritegusid toime pannud ning tema otsimisse kaasatakse lisajõude. Taani politsei kahtlustab, et see isik võib üritada Rootsi põgeneda ja Rootsi politseid on sellest teavitatud.

Politseioperatsiooni tõttu seisati Kopenhaageni ja Malmö vaheline rongiliiklus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles