Putin valib segasteks aegadeks uut eliiti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin hiljutisel väljasõidul Ilmjärve ääres.
Vene president Vladimir Putin hiljutisel väljasõidul Ilmjärve ääres. Foto: SCANPIX

Venemaal sel nädalavahetusel toimuvate duumavalimiste tulemustest palju rohkem erutab paljusid küsimus, milliste üllatavate käikudega jätkab Venemaa president Vladimir Putin oma kevadel alustatud kaadrirallit, millega ta on juba niigi oluliselt puhastanud poliitilist ja pagunitega ladvikut.

Osa eksperte tõlgendab seda kui Putini pikalt kavandatud põlvkonnavahetust riigi juhtkonnas, teised näevad käikudes vaid Putini soovi asendada keeruliste aegade tõttu oma vanad kaasvõitlejad nooremate ametnike ja julgeolekutöötajatega, kes oleksid tänulikkusest oma karjääri eest Putinile veel rohkem truud kui vana kaader.

Uued väljakutsed nõuavad uusi inimesi: esimest korda Putini 15-aastase valitsemisaja jooksul langeb Venemaal inimeste elujärg ning seda juba kaks aastat jutti. Aga Putini jaoks on kõige hullem, et erilist paranemist ei paista – ka tänavu jätkab majandus langemist ning järgmisel aastal tuleb majanduskasv heal juhul ühe protsendi ümber ning sedagi madala baasi pealt – ning headel aastatel naftatulu arvelt tekitatud Venemaa rahareservid võivad otsa saada juba järgmise aasta algul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles