Raport: maailma põgenikud moodustaksid rahvaarvult 21. riigi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria põgenikud Kreekas.
Süüria põgenikud Kreekas. Foto: SCANPIX

Maailmas on hetkel 65,3 miljonit põgenikku ning kui neid kujutada ühe riigi kodanikena, siis oleks see riik rahvaarvult 21. kohal, teatas vabaühendus Save the Children teisipäeval avaldatud raportis.

Kui kõik maailma põgenikke arvestada ühe riigi elanikena, siis oleks tegemist kõige kiiremini kasvava ja ühe noorima elanikkonnaga riigiga maailmas, kirjutatakse raportis.

Raportis tuuakse esile nii raskused, millega põgenikud silmitsi seisavad, kui ka põgenike potentsiaal.

«Oma kodudest lahkuma sunnitud inimeste kujutamisega ühe riigina tunnustatakse nende väärtust võrdsete liikmetena ülemaailmses ühiskonnas ning tõmmatakse tähelepanu nende probleemide massiivse ulatusega, millega nad silmitsi seisma peavad,» lausus ühenduse president ja tegevjuht Carolyn Miles.

Raport «Forced to Flee: Inside the 21st Largest Country» avaldati enne järgmisel nädalal toimuvat ÜRO Peaassambleed, kus aruteluteemade tipus on just põgenike küsimus.

ÜRO teatas juunis, et eelmise aasta lõpus oli põgenike arv maailmas 65,3 miljonit.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles