Türgi taunib saksa ajakirja presidendi solvamise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdoğan.
Recep Tayyip Erdoğan. Foto: AFP/SCANPIX

Türgi kritiseeris täna vihaselt Saksa ajakirja Der Spiegel eriväljaannet, milles nimetatakse president Recep Tayyip Erdoğani diktaatoriks.

Türgi välisministeeriumi avalduses öeldakse, et täielikult Erdoğani Türgile pühendatud erinumber on provokatiivne ja demonstreerib moondunud mõtteviisi. Eriti solvav olevat see moslemitele seetõttu, et ilmus eid al-Adha pühade ajal.

Nädalakirja erinumber on «järjekordne moondunud ja eelarvamuslike hoiakute manifestatsioon» ning selle kaanepilt on iseäranis provokatiivne, seisab avalduses.

Spiegeli eriväljaanne «Riik kaotab vabaduse» ilmus teisipäeval ja juba selle kaanel tituleeritakse Erdoğani diktaatoriks.

Pilt kujutab kivistunud näoga Erdoğani, päikseprillid ninal, ja taustal kaks rakettideks muutunud Istanbuli mošee minaretti rünnakule sööstmas. Türgi välisministeeriumi pressiesindaja Tanju Bilgiç ütles, et moslemitele tähtsate pühade ajal avaldatuna loob ajakirja kaanepilt negatiivse kuvandi mitte üksnes Türgist, vaid ka islamist.

Ajakirja kirjastamispoliitika demonstreerib selgelt Türgi-vastast lähenemist, öeldakse avalduses. «Mõistame kahetsusega hukka kaitsed härra presidenti mustata,» rõhutab välisministeerium.

Spiegeli eriväljaande tutvustuses seisab: «Mis toimub Türgis? Ei möödu päevagi halbade uudisteta. President Recep Tayyip Erdoğan on muutumas reformaatorist despoodiks.»

Ajakiri on Türgi võimudega tülis juba mõnda aega ja aasta algul oli ta sunnitud oma korrespondendi Istanbulist ära tooma, sest tema akrediteeringut ei pikendatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles