Vabaühendus: Aleppo linnale sooritati neli õhulööki (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleppo.
Aleppo. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA

Süürias Aleppo linnas sooritati mässuliste kontrollitud linnajagudele pühapäeval neli õhulööki, mis olid esimesed pärast USA-Vene vahendatud relvarahu jõustumist esmaspäeval, teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Keskuse andmeil sai õhulöökides haavata mitu inimest, kuid ühendus ei teadnud öelda, kes rünnaku sooritas.

Teise vabaühenduse Kohalikud Koordinatsioonikomiteed andmeil sooritati õhulöögid kolmele Ida-Aleppo linnajaole.

Süüria valitsusmeelsed võitlejad olid varasemalt öelnud, et peavad relvarahust kinni kuni pühapäeva keskööni.

Relvarahu üheks oluliseks osaks on humanitaarabi toimetamine Alepposse, mille idaosas elab hinnanguliselt 250 000 inimest.

Kuigi rindejoon on püsinud rahulikuna, siis Aleppo idaosas valitsusvägede piiramisrõngas elavad inimesed pole veel lubatud toiduabi saanud.

Mässulised, kes pole rahuleppega veel ametlikult liitunud, tõotavad regulaarselt piiramisrõnga murda.

Terrorivõrgustikust Al-Qaeda lahku löönud Fateh al-Shami Rinne, mida enne tunti Al-Nusra Rinde nime all, teatas laupäeva hilisõhtul, et opositsioonivõitlejad annavad piiramisrõnga murdmiseks endast kõik.

Ei meie ega mässuliste rühmitused ei luba Aleppo piiramisel jätkuda, lausus Fateh al-Shami Rinde juht Abu Mohamed al-Jolani.

Esmaspäeval jõustunud relvarahu ei hõlma endas äärmusrühmitust Islamiriik ega Fateh al-Shami Rinnet.

Leppe alusel kehtib relvarahu kogu Süürias, välja arvatud aladel, kus tegutsevad pühasõdalased. Vaatlejate sõnul on lepet eriti raske rakendada piirkondades, kus Fateh al-Shami Rinne on kohalike mässulistega liidus.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles