Poola peaminister teeb valitsuses muudatusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola peaminister Beata Szydło.
Poola peaminister Beata Szydło. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Poola konservatiivist peaminister Beata Szydło teatas täna, et teeb järgmisel nädalal valitsuses muudatusi, kuna mõned ministrid ei tule tööga toime ja asjad ei lähe päris nii nagu vaja.

Szydło ütles usutluses Poola raadiole, et muudatusi on vaja, kuna tema Seaduse ja Õigluse partei (PiS) lubas tuua poliitikasse uue kvaliteedi ja kaitsta tavainimeste huve.

Erakond võitis eelmist, tsentristlikku valitsust teravalt kritiseerides suurelt mullu oktoobris peetud parlamendivalimised. Eelmisele valitsusele heideti ette keskendumist majanduskasvule ja Euroopa Liidu väärtustele vaesemate poolakate arvel.

Szydło sõnul ei ole kõik ministrid suutnud oma sektoris muutusi läbi viia. Ta ei nimetanud ühtki nime, kuid lubas personali- ja struktuurimuudatused järgmisel nädalal teatavaks teha.

Poola valitsus peab iganädalast istungit teisipäeviti.

«Me ei ole veatud, me teeme oma järeldused ja jätkame tööd,» ütles Szydło

Peaminister kiitis pere- ja tööministrit Elżbieta Rafalskat ja oma poliitilist nõunikku Henryk Kowalczykit.

Eelmisel nädalal vallandas Szydło rahandusminister Dawid Jackiewiczi, öeldes, et tolle roll sel aastal suletava ministeeriumi otste kokkutõmbamises on täidetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles