Indoneesia teatas ÜRO Julgeolekunõukokku kandideerimisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneesia asepresident Muhammad Jusuf Kalla ÜRO Peaassamblee istungil kõnepuldis.
Indoneesia asepresident Muhammad Jusuf Kalla ÜRO Peaassamblee istungil kõnepuldis. Foto: Reuters/ScanPix

Indoneesia teatas eile, et kandideerib ÜRO Julgeolekunõukogu liikmeks ning kinnitas, et oma panusega aitab ta kaasa maailma rahule.

Asepresident Muhammad Jusuf Kalla ütles ÜRO Peaassamblee istungi kõnes, et maailmaorganisatsioon vajab reforme, sest vaid tugevnedes vastab ta 21. sajandi tegelikkusele ja suudab katsumustele vastu seista.

Tõsisemate probleemidena nimetas Kalla Süüria, Jeemeni, Iraagi ja teiste piirkondade konfliktidest tingitud rändekriisi, aga ka kliimamuutust, reguleerimata kalapüüki ja küberkuritegevust.

Asepresident ütles, et Indoneesia on võtnud eesmärgiks suurendada oma rahujõude 2019. aastaks 4000 liikmeni, et võidelda terrorismiga nii regionaalses kui globaalses ulatuses.

Julgeolekunõukogu uued ajutised liikmed aastateks 2019-20 valitakse 2019. aastal. Aasia ja Vaikse ookeani piirkonnast kandideerivad ka India ja Vietnam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles